Що потрібно говорити, коли ріжуть барана?Що потрібно говорити, коли ріжуть барана?

0 Comment

اَللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ لاَ إِلَهَ إِلاَّاللهُ وَ اَللهُ قف َرُ وَ لِلهِ الْحَمْد لِله «Аллаху Акбар, Аллаху Акбар, ля іляха ілялах Аллаху Акбар, Аллаху Акбар ва ліллахіль хамд». Значення: «Аллах Великий, Аллах Великий, немає божества, крім Аллаха, Аллах Великий і всі вихваляння Аллаху».

Після святкової молитви мусульмани, які мають нагоду принести жертву, роблять це. Над жертвою будь-який рядовий мусульманин може вимовити коротку формулу: «Бісміллах, Аллах Акбар», тобто «В ім'я Аллаха, Аллах великий!» Перш ніж барана ріжуть, його обов'язково валять на землю головою у бік Мекки.

Барана кладуть на лівий бік, головою в бік Кибла, заплющують йому очі, три ноги зв'язують, праву задню – залишають вільною. Обов'язково прочитання молитви, сам процес має відбуватися без зволікання. Шкуру з тварини знімають лише після того, як тварина випустить дух.

Відповідь: Під час жертвопринесення, а також при заколювання тварин для інших цілей, необхідно сказати «Бісмілл». «Скажи: «Воістину, мій намаз і моє жертвопринесення (або поклоніння), моє життя і моя смерть присвячені Аллаху, Господу світів, у якого немає товаришів.